Bouwen of verbouwen met cellenbetonblokken van Cellumat

10 goede redenen voor een voordelige en duurzame ruwbouw

Waarom u bouwt of verbouwt? Dat is een persoonlijke kwestie, waar iedereen wel honderden redenen voor kan bedenken. Maar hóe u bouwt of verbouwt, dat valt makkelijk in 10 punten toe te lichten.

1. Nr. 1 in EPB, thermische isolatie

Met cellenbetonblokken van Cellumat kiest u voor het nummer 1 in EPB. Geen zorgen dus over isolatiewaarden of andere reglementeringen – u bouwt of verbouwt sowieso conform de strengste eisen.

Lees meer over thermische isolatie

2. Warm in de winter, fris in de zomer

In uw woning is het thermisch comfort van cruciaal belang. U hebt het toch graag warm in de winter, en fris in de zomer – zonder hoge stookkosten of extra koeling? Dan kiest u voor het optimale thermische comfort van de cellenbetonblokken van Cellumat.

Lees meer over thermisch comfort

3. Onontvlambaar en onbrandbaar

Met cellenbetonblokken van Cellumat kiest u niet alleen voor comfort, maar ook voor optimale brandweerstand die tot 6 uur oploopt. Omdat ook veiligheid voor u en uw gezin  van primordiaal belang is.

Lees meer over de brandweerstand

4. Duurzaam, ecologisch en gezond

Uw ecologische voetafdruk? Die houdt u bij uw bouw of verbouwing met cellenbetonblokken van Cellumat zo klein mogelijk. Niet alleen omdat u optimaal isoleert –  en dat zonder  isolatiematerialen – maar ook omdat Cellumat bijzonder veel aandacht besteedt aan het productieproces van de materialen, met een minimaal verbruik van uitsluitend natuurlijke grondstoffen en van energie. Het resultaat: een ecologisch, maar ook perfect gezond product zonder schadelijke stoffen.

Lees meer over duurzaam, ecologisch en gezond bouwen en verbouwen

5. Slim en stevig

Comfortabel, veilig en duurzaam bouwen of verbouwen? Da’s slim, want heel voordelig. En da’s ook sterk, want de druksterkte van de volle en soliede Cellumatblokken garandeert een excellent dragend vermogen. De smalle voegen tussen de verlijmde volle blokken zijn bovendien veel sterker dan klassieke mortelvoegen. 

De blokken laten zich ook slim verwerken: eenvoudig en snel, dankzij hun lichte gewicht en makkelijke verzaagbaarheid.

Lees meer over slim en stevig bouwen en verbouwen

6. U hoort het verschil

Geen extra isolatie nodig? En toch akoestisch isoleren? Ook dat doet u met de cellenbetonblokken van Cellumat. U vóelt dus niet alleen het verschil, u hóórt het ook.

Lees meer over akoestisch isoleren

7. Waterdicht en dampdoorlatend

Een gezond huis is een huis zonder vochtproblemen. Omdat de cellenbetonblokken van Cellumat twee unieke eigenschappen combineren – waterdicht en vochtdoorlatend – vermijdt u vochtproblemen  in uw woning zonder overdreven ventilatiesystemen. Cellumat: gezond om in te leven.

Lees meer over waterdichtheid en dampdoorlatendheid

8. Luchtdicht

Gezien de perfecte verzaagbaarheid op de werf en de dunne lijmvoegen, is een muur in Cellumatblokken automatisch luchtdicht. En hij zal luchtdicht blijven, want hij is vol en niet hol zoals andere bouwmaterialen.

Lees meer over luchtdichtheid

9. Een pak goedkoper

U hebt geen isolatiematerialen nodig. Zo spaart u tijdens uw bouw of verbouwing meteen al tijd en geld uit. En ook nadien is uw keuze voor Cellumat een voordelige keuze – kijk er uw energiefactuur maar eens op na!

Lees meer over goedkoper bouwen en verbouwen

10. Slimmer renoveren

Al gebouwd? Maar is het nu tijd om te verbouwen? Lees er dan vorige voordelen nog eens op na. Cellenbetonblokken van Cellumat zijn ideaal voor uw renovatie.

Lees meer over slimmer renoveren