Brandveilig cellenbeton

Cellumat cellenbeton is onbrandbaar en onontvlambaar. Door de uitstekende brandreactie en de hoge brandweerstand biedt Cellumat een ideaal bouwmateriaal voor de constructie van een brandwand. Deze unieke brandeigenschappen zijn te danken aan de gesloten cellenstructuur, die de uitbreiding van vuur en de opwarming van aangrenzende lokalen beperkt. Cellenbeton gedraagt zich ook zeer stabiel tijdens een brand: de blokken vervormen niet, smelten niet, vormen geen brandende druppels en geven geen rook of giftige dampen af. 

Als brandwand zijn de cellenbetonblokken zeer stabiel: ze vervormen niet, smelten niet, vormen geen brandende druppels en geven geen rook of giftige dampen af bij brand. Dankzij hun unieke samenstelling en het productieprocédé behoort Cellumat cellenbeton tot de hoogste brandklasse (A1) voor niet-brandbare materialen volgens de Europese normen.

Brandveiliger bouwen zonder isolatiematerialen

Bouwen volgens het monomuur-principe met de hoog-isolerende cellenbetonblokken biedt niet enkel een thermisch voordeel, maar is ook stukken brandveiliger. door het ontbreken van brandbaar isolatiemateriaal zal een brand zich immers niet langs de gevel verder kunnen verspreiden.