Cellumat dubbel duurzaam op Batibouw

Cellumat zal op Batibouw een prijs uitreiken ter waarde van 20.000 EUR aan de winnaar van de wedstrijd ‘Win uw duurzame woning in cellenbeton van Cellumat’, een organisatie in samenwerking met Beter Bouwen en Verbouwen en BBL/Écoconso. Daarnaast presenteert Cellumat zijn duurzame cellenbetonproducten en systemen op de gezamenlijke Batibouw-stand van VIBE, ecobuild.brussels en Cluster Ecoconstruction.

Op 27 februari 2015, de tweede prof-dag op Batibouw, wordt de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd die Cellumat organiseerde, samen met de Roularta-magazines Beter Bouwen & Verbouwen/Ik Ga Bouwen en de overkoepelende milieu-organisaties Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Ecoconso. De deelnemers moesten de juryleden overtuigen van de duurzaamheid van hun bouw-of verbouwingsproject.

Prijs

De winnaar van de wedstrijd zal op Batibouw een cheque ontvangen twv 20.000 EUR die hij kan verzilveren in ENERGIEBLOC+ of PASSIFBLOC. Dit zijn cellenbetonblokken uit het thermisch gamma van Cellumat met de beste isolatiewaarde op de markt (λ tot 0,07 W/mK; U tot 0,11 W/mK). Ze maken het mogelijk om zonder isolatiematerialen een lage-energie en zelfs passiefwoning te bouwen. Een zeer duurzame oplossing, in elke zin van het woord. Cellenbeton van Cellumat heeft immers een uiterst kleine ecologische voetafdruk want het wordt geproduceerd met een minimum verbruik van natuurlijke grondstoffen en energie. Door te bouwen zonder bijkomende isolatiematerialen sluit men bovendien uitvoeringsfouten uit, en behoudt de muur zijn isolerende capaciteiten eeuwig. Het economisch voordeel (bouwen zonder isolatiematerialen = besparen op materiaal + werkuren) neemt de bouwheer er graag bij.

VIBE

Bij het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen (VIBE) is men verheugd Cellumat te mogen verwelkomen onder de standhouders. VIBE-directeur Peter Thoelen :“VIBE informeert en sensibiliseert over gezond en ecologisch bouwen en verbouwen. Op Batibouw willen wij maximaal de verscheidenheid van bio-ecologisch bouwen tonen.”

VIBE deelt op Batibouw een stand van 400 m² samen met de Cluster Ecoconstruction, ecobuild.brussels en 40 bedrijfspartners. Ook Cellumat zal er zijn producten en diensten voorstellen. Via een wandopbouw volgens het monolithisch systeem kan de bezoeker kennis maken met de eenvoud van het bouwen in cellenbeton, zonder bijkomende isolatiematerialen. U vindt Cellumat en VIBE in Hall 10, stand 005-006.