Excellent huis

Het Nederlandse bouwbedrijf Kambier gaat voortaan ook de markt op met Excellent Huis: een BEN tot passiefwoning exclusief opgetrokken in ENERGIEBLOC of PASSIFBLOC+ van Cellumat, afhankelijk van het gewenste energiepeil.

Het bijzondere aan Excellent huis is het modulair ontwerp: het basisplan kan in functie van de wensen van de bouwheer en/of de eisen van de gemeente worden uitgebreid – in de breedte of in de hoogte – of aangepast, ook wat de afwerking betreft (crepi, steenstrips…).

De woning is bedacht op gebruiksvriendelijkheid, indeelbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid maar vooral op energiezuinigheid. Daarom werd gekozen om te bouwen met hoog-isolerend cellenbeton van Cellumat. Dankzij de uitstekende isolatiewaarden van de ENERGIEBLOC (λ=0,09 W/mK) en de PASSIFBLOC+ (λ=0,065 W/mK) is het mogelijk om conform de strengste regelgeving te bouwen zonder toevoeging van isolatiematerialen.

Ing. John Vergouwen van Kambier licht de keuze van deze oplossing toe: “Naast de hoge thermische isolatie van deze cellenbetonblokken, zorgen ze ook voor een perfecte luchtdichtheid en worden koudebruggen automatisch uitgesloten. En dat allemaal op een heel eenvoudige manier: een extra troef, aangezien we in Nederland kampen met een tekort aan geschoolde metsers. Ook voor de bouwheer biedt ons concept alleen maar voordelen, ook financieel: wie voor een Excellent huis kiest, zal in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening.”

www.kambier.nl