Ontdek het monomuur-principe!

Wie bouwt volgens het monomuur-principe, trekt zijn ruwbouwmuren op met één enkel materiaal: cellenbeton. Cellenbeton van Cellumat is danig isolerend, dat isolatiematerialen overbodig zijn om het lage-energie en zelfs het passiefniveau te halen.

Omdat Cellumat-blokken vol zijn en ze gelijmd worden met dunne voegen, is een muur in cellenbeton ook automatisch luchtdicht, waardoor ook het aanbrengen van luchtdichtheidsmembranen en tapes – net als het plaatsen van isolatie een tijdrovende klus waarbij er heel wat fout kan gaan – niet nodig is. Zo sluit u automatisch bekende isolatieproblemen volledig uit: koudebruggen door spleten of samengedrukt isolatiemateriaal, condens, schimmelvorming …

Daarnaast biedt het bouwen volgens het monomuur een groot economisch voordeel: een opdrachtgever bespaart al snel 10% tot 15 % op de totale bouwkost van de muur, in vergelijking met traditioneel metselen. Die uitkomst is logisch: isolatiemateriaal plaatsen is niet alleen complex maar ook duur; bouwen met Cellumatblokken gaat snel en eenvoudig. Het zijn grote, handige blokken, ze wegen weinig en zijn gemakkelijk te verlijmen.

Cellumat stelt twee gamma's voor om het lage-energie en passiefniveau te bereiken in monomuur: ENERGIEBLOC en PASSIFBLOC. Voor de afwerking van de muur heeft u de keuze tussen alle bestaande technieken zoals buitenpleister, steenstrips, gevelpanelen enzovoort.

Ontdek hieronder een aantal referenties gebouwd volgens het monomuur-principe.

Vraag uw gratis planstudie!
Bezorg ons de plannen van uw project en onze Technische dienst stelt u snel en kosteloos een alternatief voor.

Contacteer ons voor een afspraak
Benieuwd naar onze oplossingen voor lage-energie en passiefbouw? Maak een afspraak met een van onze regiomanagers.