Passief bouwen zonder isolatiematerialen

Cellumat lanceert PASSIFBLOC®: passief bouwen zonder isolatiematerialen

Een passief huis bouwen zonder isolatiematerialen: het lijkt ondenkbaar. Maar niet voor Cellumat, innovator in cellenbeton. Met de ontwikkeling van PASSIFBLOC® brengen wij de eerste zelfisolerende ruwbouwblok op de markt die het mogelijk maakt om dragende passiefmuren te bouwen met slechts één materiaal, dus zonder isolatiematerialen, dichtheidsmembranen- of tapes. 

Dankzij het uitzonderlijk isolerend vermogen dat in de massa van de Passifbloc zelf schuilt – deze cellenbetonblok haalt een λ van maar liefst 0,07 W/mK – , scoren muren in Passifbloc automatisch isolatiewaarden tot U=0,11 W/m²K, veel beter dus dan vereist door de passiefnorm. En dit zonder isolatiematerialen, dichtheidsmembranen- of tapes. Bekende isolatieproblemen worden zo volledig uitgesloten: koudebruggen door spleten of samengedrukt isolatiemateriaal, condens of schimmelvorming … Gezien de perfecte verwerkbaarheid op de werf en de dunne lijmvoegen, is een muur in Passifbloc automatisch luchtdicht. En dat blijft hij, want hij is VOL en niet hol zoals andere bouwmaterialen.

De Passifbloc, met zijn volle en soliede structuur, combineert zijn extreme thermische prestaties met een hoog dragend vermogen van 1,6 N/mm², een grote capaciteit om warmte te bufferen in de zomer en een blijvende luchtdichtheid. Een passiefhuis in Passifbloc zal dus gegarandeerd stevig staan, koel zijn in de zomer en warm in de winter.

Eenvoudig en snel geplaatst

Met Passifbloc biedt Cellumat een eenvoudig systeem voor de bouw van passiefmuren: één materiaal - grote lichte cellenbetonblokken die op elkaar gelijmd worden -, en daarmee is uw passiefmuur meteen af. De muur is vanzelf dragend, isolerend, luchtdicht, warmtebufferend en dampdoorlatend. Passief bouwen was nog nooit zo eenvoudig als met Passifbloc van Cellumat.

Ecologisch en vochtregulerend. Gezond voor mens en natuur.

Dankzij de ademende cellenstructuur van Cellumat cellenbeton werkt Passifbloc bovendien vochtregulerend: een zegen voor de luchtkwaliteit in een passiefwoning in Passifbloc. Er komen geen pakken isolatiematerialen noch dampschermen aan te pas, dus wordt ventileren minder kritisch.

Wie passief bouwt, wil ook ecologisch bouwen met milieuvriendelijke materialen. De bouwheer die voor Passifbloc kiest, zit ook daar gebeiteld. Cellumat cellenbeton is immers vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen die 100% recycleerbaar zijn. Het energie- en grondstoffenverbruik bij de productie van Cellumat cellenbeton ligt ook stukken lager dan  bij de andere bouwmaterialen. Passief bouwen was nog nooit zo duurzaam als met Passifbloc van Cellumat.