Energieprestatie en binnenklimaat

Hoe haalt u de verstrengde EPB-normen? 

Bouwen binnen de regelgeving voor Energieprestatie en Binnenklimaat? Daarvoor kiest u best een muur opgetrokken in cellenbetonblokken van Cellumat, want daarmee haalt u moeiteloos de verstrengde EPB-normen. De cellenbetonblokken van Cellumat betekenen een geweldige doorbraak voor architecten, projectontwikkelaars en bouwheren: met een lage-energiewoning zonder spouwisolatie houden zij de kosten van hun – en úw – bouwproject onder controle.

Revolutionair cellenbetonblok: nummer 1 in EPB

Het thermisch gamma van Cellumat werpt een nieuw licht op bouwen binnen de EPB-regelgeving.

 • Met zijn uitzonderlijk lage lambdawaarde van 0,065 W/mK laat Cellumat met zijn PASSIFBLOC al zijn concurrenten een heel eind achter zich.
 • Bovendien kenmerken deze cellenbetonblokken zich door een sterk dragend vermogen: verschillende verdiepingen bouwen zonder spouwisolatie is eindelijk mogelijk dankzij deze cellenbetonblokken.
 • Het resultaat: Cellumat is nummer 1 in EPB!

Uitstekend E-peil, maatstaf voor de energieprestatie

De energieprestatie van een woning of gebouw wordt weergegeven door het zogenaamde E-peil. Hoe lager het E-peil, hoe zuiniger de energieprestatie. Sinds 1 januari 2012 geldt in Vlaanderen en Brussel voor nieuwe gebouwen een E-peil van 70 in plaats van 80 en 100 (in Wallonië geldt een E-peil van 80). De cellenbetonblokken van Cellumat voldoen ruimschoots aan deze – en alle andere – EPB-eisen.

 • Met cellenbetonblokken van Cellumat bouwt u muren die isoleren in de massa: u hoeft dus geen extra spouwisolatie meer te plaatsen!
 • De gelijmde dunne voegen dichten alle koudebruggen, zorgen voor EPB-aanvaarde bouwknopen en verhinderen condensatie en schimmelvorming.
 • Het energieverbruik daalt, zodat de energieprestatie verhoogt. Bovendien verbetert een ademende muur in cellenbetonblokken het binnenklimaat.

Uitstekende thermische en energieprestaties

De PASSIFBLOC van Cellumat heeft een lambdawaarde (λ) van 0,065 W/mK. Ter vergelijking: klassiek cellenbeton gaat niet verder dan 0,15 à 0,10 W/mK. Hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt van het materiaal waaruit de cellenbetonblok is gemaakt, hoe lager de energiestroming is en hoe beter de muur thermisch isoleert.

Een goede lambdawaarde is een voorwaarde voor:

 • een optimale thermische isolatie (U-waarde)
 • optimale warmteweerstand van het materiaal (R-waarde)
 • optimaal isolatiepeil van de woning (K-waarde)

EPB-regelgeving: uw voordelen met cellenbetonblokken van Cellumat

 • Voor de bouwheer: de thermische kwaliteit van het gebouw en het thermisch comfort zijn eeuwig gegarandeerd. Warm in de winter en koud in de zomer. Dit heeft gevolgen voor uw energiefactuur (die wordt lager) en de waarde van uw eigendom bij verkoop (die wordt hoger).
 • Voor de architect en de aannemer: dankzij cellenbeton van Cellumat elimineert u  het risico op slecht geplaatste isolatie volledig. Bovendien is er minder detailopvolging nodig.
 • Voor alle partijen: Cellumat is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing voor EPB-aanvaarde bouwknopen.