Nummer 1 in EPB

EPB: maak werk van thermische isolatie

Een woning of gebouw isoleren is niet alleen een investering, het is ook een verplichting. EPB Vlaanderen stelt steeds strengere eisen voor isolatie, luchtdichtheid en zomercomfort. De recentste generatie cellenbeton van Cellumat biedt u de oplossing met de meeste garanties.

  • Wat is EPB? EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat.
  • Waarom die EPB regelgeving? De overheid wil iedere bouwheer in Vlaanderen verplichten om energiezuinig en comfortabel te bouwen of te renoveren.
  • En dat betekent …? Deze wetgeving eist een goed evenwicht tussen thermische isolatie, een energiezuinige klimatisatie-installatie en een gezonde luchtkwaliteit door ventilatie.
  • Met als resultaat …? Zo wil de overheid de CO2-uitstoot reduceren.

PASSIFBLOC: de beste waarden

Cellenbetonblokken van Cellumat hebben een ongeëvenaard thermisch isolerend en accumulerend vermogen. Met een lambdawaarde van λ = 0,065 W/mK is de isolatiewaarde van PASSIFBLOC van Cellumat meer dan 10 keer beter dan die van een klassieke ruwbouwsteen. Met deze fenomenale isolatiewaarden haalt u ruimschoots de EPB-en zelf de passief-normen, zonder isolatiematerialen.

Samen met het volledige Cellumat-gamma is de PASSIFBLOC opgenomen in de EPB-productgegevens databank van de overheid: de officiële basis voor elke EPB-calculatie (www.epbd.be). Zekerder dan dat kunt u niet zijn dat uw lage-energie of passiefwoning beantwoordt aan de strengste eisen.

Lees meer over de optimale thermische isolatie van cellenbeton van Cellumat

Betere energieprestatie, gezonder binnenklimaat

Cellenbetonblokken van Cellumat danken hun thermische eigenschappen vooral aan de structuur van het cellenbeton. Ze bestaan voor 80 à 85 % uit lucht die vastzit in kleine gesloten cellen van minder dan 2 mm groot. Die cellen houden de lucht vast. Daardoor zijn er geen luchtstromen die voor afkoeling kunnen zorgen. Zo blijft het binnen altijd lekker warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.

Bovendien 'ademen' muren van Cellumat cellenbetonblokken zoals de menselijke huid: damp van het dagelijks leven (ademen, zweten, koken, baden, …) wordt door de muur naar buiten afgevoerd dankzij de zeer gunstige 'dampdiffusie'-eigenschappen van Cellumatblokken. Condens wegventileren wordt dus minder kritisch.

Het resultaat van deze bufferende eigenschappen: een betere energieprestatie én een gezonder binnenklimaat.

Lees meer over EnergiePrestatie en Binnenklimaat met cellenbeton van Cellumat

Cellumat cellenbeton: dragen en isoleren in één blok

Het cellenbetonblok van Cellumat is niet alleen de steen die isoleert. Omdat hij massief en groot is, heeft het ook een bijzonder hoog dragend vermogen. Daardoor kunt u een passief huis bouwen van meerdere verdiepingen, zonder isolatiematerialen.

Lees meer over de voordelen van het dragende en isolerende cellenbeton van Cellumat