Oudenaarde

Deze authentieke vierkantshoeve in de Vlaamse Ardennen wordt volledig gerenoveerd tot een teambuilding- en seminariecentrum.

Achter de bestaande gevels worden cellenbetonblokken van Cellumat geplaatst, die tegelijk dragend en isolerend zijn. Naast het esthetisch aspect - zo kan de oorspronkelijke charme van het gebouw bewaard blijven - is bouwheer Wim Beke erg te spreken over de tijdswinst die deze manier van werken met zich mee brengt. Wim Beke: "Het is de bedoeling dat het seminariecentrum zo snel mogelijk kan open gaan, dus is elke dag die we kunnen winnen mooi meegenomen. Het lijmen van de cellenbetonblokken gaat snel en het is zo eenvoudig dat ik zelf mee de handen uit de mouwen kan steken. Weer tijd en geld gespaard!"

Ook de isolatiewaarde van het cellenbeton betekent een grote troef voor de bouwheer: "De blokken zijn zo isolerend op zich dat het niet nodig is om bijkomende isolatie te plaatsen. Voor het seminariecentrum is een isolatiewaarde K65 vereist; dankzij Cellumat zal ik maar liefst K37 halen!" 

 

Regio: 
Oost-Vlaanderen
Bouwheer: 
Wim Beke
Aannemer: 
D.G.A. Construct