Een gezond huis met waterdichte en dampdoorlatende muren

Cellenstructuur Cellumatblok

Uw muur in vochtregulerende cellenbetonblokken

Met Cellumat cellenbetonblokken hebt u nooit vocht in huis. Ze zijn immers waterdicht1 en dampdoorlatend. De combinatie van deze beide vochtregulerende eigenschappen leidt tot een gezonde woning: geen condensatie, geen schimmelvorming.

  • Ademende cellenstructuur
    Cellumatblokken bestaan uit gesloten cellen. De wanden van die cellen zijn voorzien van nanoscopische, dampdoorlatende poriën: zo kan het materiaal als het ware ademen. 
  • Lage waterabsorptie = geen vochtige muren
    Cellumatblokken vertonen slechts een geringe neiging tot waterabsorptie aangezien enkel de wandjes van de cellen vocht kunnen absorberen. Gezien die slechts 20% van het volume van het blok uitmaken, blijft dit zeer gering en beperkter dan bij andere ruwbouwmaterialen die bovendien vaak gaan rotten.

U kunt Cellumat cellenbetonblokken dan ook zorgeloos gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Een gezonde woning zonder vochtige muren

Dankzij de combinatie van een lage waterabsorptie en dampdoorlatende eigenschappen hebt u nooit vochtige muren. Cellumat cellenbetonblokken voeren overtollig vocht en waterdamp af – zo leeft u steeds in een gezond binnenklimaat. Om de vochtregulerende werking van de Cellumatblokken optimaal te benutten, gebruikt u best ook ademend pleisterwerk en een dampdoorlatende afwerking.

1) Waterdicht: Cellumatblokken zijn waterdicht bij normale weersomstandigheden op voorwaarde dat de uitvoeringsregels gerespecteerd worden. Indien de afwerking van de binnenkant van de muur wordt gerealiseerd vóór de buitenafwerking, raden wij aan om de verticale voegen te lijmen. Contacteer gerust onze technische dienst voor meer inlichtingen.