Milieuvriendelijk en een pak goedkoper bouwen en verbouwen

Sneller bouwen = goedkoper bouwen

Tijd is geld, en dat geldt zeker voor wie bouwt of verbouwt. Maar kunt u sneller werken en toch de kwaliteit behouden? Ja, met Cellumat cellenbetonblokken.

 • Cellumat cellenbeton is een sterk isolerende ruwbouwsteen, met een bijzonder dragend vermogen. De Cellumatblok isoleert in de massa, zodat u geen extra isolatie meer hoeft te plaatsen: zo wint u in één klap tijd en geld.
 • Cellumat cellenbeton werkt met grote lichte blokken die gelijmd worden: zo schiet het bouwwerk sneller op dan met een klassieke ruwbouwsteen.
 • Een gevelsteen plaatsen, identiek zoals bij snelbouw, kan perfect, maar hoeft helemaal niet. De cellenbetonblokken van Cellumat kunnen evengoed mooi en snel afgewerkt worden met bijvoorbeeld een buitenpleister of steenstrips. Opnieuw tijd én geld gespaard!

De optelsom van het aantal werkuren is snel gemaakt: met Cellumatblokken plaatst u 5 keer sneller de ruwbouw van uw woning – of u nu bouwt of verbouwt. U zult dan ook goedkoper bouwen of verbouwen dan met een klassieke ruwbouwsteen zoals baksteen. Mét oog voor kwaliteit.

Thermische isolatie + lagere energiefactuur = goedkoper en milieuvriendelijk bouwen

Bouwen met Cellumat cellenbeton is ook energievriendelijk bouwen. En ook op die manier bespaart u elk jaar veel geld.

 • Muren in Cellumat PASSIFBLOC overstijgen ruimschoots de Europese norm. Dankzij zijn uitzonderlijke isolatiewaarde (lambda = 0,065 W/mK) is deze ruwbouwsteen nummer 1 in EPB. 
 • Cellenbeton van Cellumat zorgt altijd voor een aangenaam binnenklimaat: warm in de winter, fris in de zomer. Zo bespaart u op stookkosten in de winter en op airco en ventilatie in de zomer.
 • Met Cellumat cellenbeton vermijdt u koudebruggen. Hoe komt dat? De blokken zijn zeer isolerend en eenvoudig op maat te zagen en frezen, en ze worden gelijmd met dunne voegen. Zo past elk blok exact in elk hoekje en kantje – en krijgt u een luchtdichte en geïsoleerde constructie zonder koudebruggen. Bovendien heeft Cellumat een gamma EPB-blokken ontwikkeld die een oplossing bieden voor elke bouwknoop.

Milieuvriendelijk bouwen, dat doet u met Cellumatblokken. Het resultaat? Een optimaal thermisch comfort, een uitzonderlijk isolerend vermogen en geen koudebruggen. En zo krijgt u onmiddellijk een lagere energiefactuur.

Cellumat cellenbeton = goed voor uw portemonnee

Samengevat? Cellenbeton van Cellumat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. U bouwt sneller, energiezuiniger en duurzamer dan met de traditionele bouwmethodes, zoals baksteen. Wie vandaag kiest om te bouwen met massief cellenbeton mag milieuvriendelijk en goedkoper bouwen gerust in één adem uitspreken.

Uw voordelen? 

 • Een snellere oplevering van uw nieuwbouw of verbouwing
 • Goedkoper bouwen dan met een klassieke ruwbouwsteen of houtskelet
 • Geen risico op slecht geplaatste of verouderende isolatie 
 • Geen risico op een slecht geplaatst of doorprikt dampscherm en de bijbehorende condensproblemen
 • Massieve muren opgetrokken in het ecologisch meest verantwoord bouwmateriaal die hun isolerende eigenschappen eeuwig behouden
 • Een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur